Voedselveiligheidscultuur bij Vivera.
Wat is de aanleiding?
Vivera wil meer aandacht voor voedselveiligheid. Daarom organiseren ze bijeenkomsten. Daarnaast hebben ze bij Précon aangegeven dat er een training nodig is voor 15 afdelingsmanagers en teamleiders. Deze training moet zorgen voor een omslag in denken en handelen. De deelnemers leren wat van een leidinggevende in de food-industrie wordt verwacht, zodat ze verbeterpunten herkennen en aanpakken. Ze leren ook hoe ze hun team kunnen motiveren om te veranderen.
Verbeteren middels cultuursessies.
In drie sessies heeft Précon de afdelingsmanagers en teamleiders meegenomen in het verbeteren van de voedselveiligheidscultuur. Doordat het management niet meedoet, maar al wel een manifest heeft opgesteld wordt het MT vooraf geïnformeerd over de sessies en zijn twee MT leden na afloop van elke sessie aanwezig bij een evaluatie. Tussen de sessies zitten telkens ongeveer 3 weken.
Evaluerend was het goed om met deze groep bij elkaar te zitten en open en eerlijk te kunnen communiceren over wat er beter moet en hoe lastig dit eigenlijk voor iedereen is. Het bleek dat iedereen tegen zaken aanliep, maar dat hier eigenlijk nooit over gesproken wordt. Na de eerste sessie was duidelijk behoefte aan ‘maar zeg me dan hoe ik dit kan bereiken?’.
Sessie 2: Hoe dan?
Toen in sessie 2 ‘Hoe dan?’ aan bod kwam zag je door de innovatieve werkvorm de puzzelstukjes op de juiste plek vallen en de opluchting dat dit toch best realistisch was. De verbeterpunten uit sessie 1 zijn in groepjes uitgewerkt tot een realistisch plan van aanpak.
Tot slot is er de evaluatie sessie waarbij nog eens open en eerlijk de goede, maar ook de lastige zaken worden besproken. Er is aandacht voor het opzetten van een werkwijze om dit in de dagelijkse praktijk in te passen, zodat het echt onderdeel van het bedrijf wordt.
Een jaar later
Ruim een jaar na het uitvoeren van de cultuursessies is een evaluatie met Vivera gedaan. Hieruit blijkt dat de teamleiders tijdens de periodieke overleggen open en eerlijk communiceren over de zaken die goed gaan en over de zaken die verbeteringen behoeven. De voedselveiligheidscultuur is blijvend verbeterd!
Over het bedrijf.
Vivera roept iedereen op om zich aan te sluiten bij de Goodness Movement. Hoe meer mensen meedoen en minder vlees eten, hoe beter het is voor de wereld. Dit doen ze door plant-based producten te maken die qua smaak en bite net zo lekker zijn als vlees. Dit alles om de overstap naar plant-based eten zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!