Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Procesverbetering.

Door concurrentie en aanhoudende druk op de marge van producten kunnen bedrijven het zich niet meer veroorloven om niet continu te zoeken naar procesverbeteringen en efficiencyverbeteringen.

 

Lean Six Sigma.

Het genereren van meer inkomsten door het verhogen van de klanttevredenheid, het verlagen van operationele kosten of het verbeteren van de kwaliteit van beleidsbeslissingen zijn de generieke onderwerpen waar ieder bedrijf jaarlijks verbeteringen op kan realiseren.

Précon onderkent het potentieel van de Lean Six Sigma-methodiek voor het realiseren van succesvolle, structurele en financieel relevante procesverbetering. In ons team hebben dan ook meerdere consultants een Lean Six Sigma Black Belt-opleiding gevolgd.

Direct contact

Waarmee kunnen wij onze klanten helpen?

  • Potentiële projecten inventariseren en kwantificeren in financiële resultaten.
  • Systematisch in kaart brengen van de relevante variabelen voor het succesvol realiseren van procesverbeteringen.
  • Projectleiding en jouw teams trainen in projectmatig werken volgens de DMAIC-methode.
  • Ontwikkelen en implementeren van de juiste beheersmaatregelen, zodat de verbeteringen structureel worden.
  • Trainen van jouw teams in het juiste gebruik van de ontwikkelde tools en het zelfstandig uitvoeren van het CAP bij afwijkingen.
  • Trainen van leidinggevenden in het tonen van voorbeeldgedrag.
Direct contact
procesverbetering-1

Wat goed gaat, kan nog beter!

Het realiseren van verbeteringen begint met kritisch kijken naar alle handelingen binnen jouw bedrijf. Waarom doen we wat we doen en waarom doen we het op de manier waarop? Het inzichtelijk maken van het opbrengstpotentieel van iedere mogelijke verbetering helpt je bij het aanbrengen van de focus op díe projecten die het meest bijdragen aan de successen van morgen.

Bij procesverbeteringsprojecten zijn jouw medewerkers ons uitgangspunt. Zij zijn bekend met de details van dagelijkse processen en beschikken over inzichten en ideeën voor verbeteringen, maar hebben ondersteuning nodig om die te vertalen naar actieplannen en beheersmaatregelen. Dat laatste is essentieel als je wilt voorkomen dat jouw team terugvalt in de oude werkwijze.

Bedrijven die in staat zijn om een cultuur van continue verbeteren te realiseren presteren beter dan de markt. Op financieel vlak, maar ook op wendbaarheid van de organisatie. Je bent namelijk vandaag al bezig met de processen van morgen.

Bij ‘standaard toezicht’ moeten jouw quality assurance & quality control processen op onderdelen nog verbeterd worden om als voldoende beoordeeld te worden. Bij ‘intensief toezicht’ functioneren deze processen in het geheel niet en wordt jouw bedrijf geconfronteerd met verzwaarde import- en productcontroles, totdat aantoonbaar is dat deze processen structureel zijn verbeterd.

Onze consultants kunnen je helpen bij ontwerpen en het realiseren van de noodzakelijke verbeteringen in processen, zodat jij je kunt blijven focussen op de core-business.

Gerelateerde trainingen.

Veelgestelde vragen.

Waarom is voedselveiligheidscultuur belangrijk?

Het ontwikkelen van een effectief HACCP-plan vraagt om een multidisciplinaire benadering, zo nodig met inbegrip van expertise op terreinen zoals diergeneeskunde, microbiologie, gezondheidskunde, voedingsmiddelentechnologie, chemie en werktuigbouwkunde. Het levensmiddelenbedrijf moet zorgen dat voldoende specifieke kennis en expertise aanwezig is. Daar waar deze expertise niet binnen het bedrijf beschikbaar is, dient advies van externen te worden betrokken. Externe expertise kan komen uit bronnen als handels- en productorganisaties, onafhankelijke experts, overheidsdiensten, vakliteratuur en hygiënecodes.

Wat levert een verhoogde voedselveiligheidscultuur op?

Het is van belang dat u op ieder moment de voedselveiligheid van uw producten waarborgt. Hierbij is vaak een aanzienlijke rol voor medewerkers weggelegd. Daarom wordt steeds meer aandacht aan de cultuur omtrent voedselveiligheid besteed.

Wat houdt voedselveiligheidscultuur precies in?

Een verhoogde voedselveiligheidscultuur zorgt vaak voor minder fouten en een verhoogde kwaliteit van uw producten. Dit zorgt voor minder klachten en minder kosten.

Ik wil de voedselveiligheidscultuur verbeteren, waar begin ik?

Cultuur heeft te maken met alle gewoontes, gedragingen en (on)geschreven regels binnen uw bedrijf. Volgens verordening (EU) nr. 2021/382 moeten bedrijven zorgen dat de voedselveiligheid gewaarborgd wordt door onder andere betrokkenheid door het management, leiderschap, bewustzijn over de voedselveiligheidsgevaren, communicatie en het beschikbaar stellen van voldoende middelen.

Wat moet ik doen voor de verificatie?

Het is belangrijk de huidige stand van zaken in kaart te brengen. Wat gaat er goed en waar kunnen er dingen verbeterd worden? Voor een objectieve beoordeling kan gebruik gemaakt worden van ons cultuurmeetmodel. Op basis van de uitkomsten van deze nulmeting kan een plan van aanpak worden opgesteld.

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact