Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

HACCP-team training (level 3).

Klassikaal

Advies nodig?

Neem vrijblijvend contact op

Waarom deze HACCP-team (level 3) training?

Werk je in de levensmiddelenindustrie en maak je deel uit van een HACCP-team? Dan is diepgaande kennis van gevaren, risico’s en beheersmaatregelen essentieel. Tijdens deze HACCP-team training (Level 3) leer je de stappen van HACCP kennen en ontwikkel je de vaardigheden om actief bij te dragen aan discussies en besluitvorming binnen het HACCP-team.

Deze training voldoet aan de opleidingseisen van Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/FSSC 22000, IFS en BRC-standaarden. Na afronding ontvang je een officieel certificaat.

Wat leer je tijdens de HACCP-team training?

Na deze training:

  • Begrijp je de fundamentele principes en stappen van HACCP.
  • Kun je risico’s identificeren en beheersmaatregelen bepalen.
  • Draag je bij aan voedselveiligheid en een effectief HACCP-team.
  • Kun je HACCP-beleid helder uitleggen aan collega’s en medewerkers.

Voor wie is deze HACCP-team training bedoeld?

Deze training is ideaal voor iedereen in de voedingsindustrie die betrokken zijn bij het HACCP-team. De inhoud is afgestemd op MBO+/HBO-niveau en voldoet aan HACCP Level 3, zoals gehanteerd in het Verenigd Koninkrijk.

Onderwerpen HACCP-team training

De training begint met een e-learning, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen. De klassikale training behandelt de volgende onderwerpen:

  • De zeven principes en twaalf stappen van HACCP volgens de Codex Alimentarius;
  • Een kort overzicht van Europese wetten en certificatiestandaarden (BRC, IFS en ISO/FSSC 22000);
  • De rol van de basisvoorwaarden;
  • Allergenen, chemische, microbiologische en fysische gevaren;
  • Het identificeren van gevaren en het bepalen van risico’s;
  • Het selecteren van beheersmaatregelen;
  • CCP’s vaststellen en beheersen;
  • Het verschil tussen verifiëren en valideren.

Na afronding van de training volgt een toets, waarna je een HACCP-team training (Level 3) certificaat ontvangt.

De gids ‘Gevaren voor de voedselveiligheid’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kan besteld worden via: bol.com of neem contact op met info@precongroup.com.

Inschrijven & data

Opleidingsniveau MBO+/HBO
Tijdsduur Dag
Certificaat Ja
Prijs € 555,- excl. btw
Talen
Locatie en data
3 april 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands (vol)

8 mei 2025
09:00 - 17:00, Antwerpen, Vlaams

3 juni 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands

1 juli 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands

11 september 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Engels

28 oktober 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands

30 oktober 2025
09:00 - 17:00, Antwerpen, Vlaams

11 december 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands

Cursisten beoordelen deze
training met een 8,4

Op basis van 18 beoordelingen

"Brengt de nodige info, leid op en houd je scherp!"
"De trainer betrok alle deelnemers bij de training."
"Inhoudelijk volledig. Eventuele basiskennis die je al hebt wordt met de juiste verdieping op ingegaan en alle informatie is relevant."
"Duidelijk beeld en de aanpak van HACCP."
"Ik zou deze training aanbevelen omdat het voor mij nu veel duidelijker is hoe er beslissingen gemaakt kunnen worden. Zo zorg je ervoor dat er geen onnodige controles worden toegepast op de dingen die niet een echt gevaar zijn."
"Je leert denken vanuit de opbouwfase, in plaats van vanuit het proces."
"Goede basistraining voor HACCP-teamleden. Training met praktijkvoorbeelden aangepast aan het bedrijf. Interactief, wat zorgt dat je goed blijft opletten."
"Goed voor de basiskennis."
"Goed uitgelegd en veel interactiviteit."
"Breder draagvlak binnen de organisatie. Goede training en inhoudelijk relevant."
"Wel, zeker een toevoeging aan mijn werkzaamheden als kwaliteitsmanager en als voorzitter van het HACCP team."
"De training biedt een solide basis voor deelname aan het HACCP-team. Hoop snel weer een training te mogen volgen."
"Diepgaande training met veel (ruimte voor) praktijkvoorbeelden al dan niet aangedragen door de deelnemers."
"De training was echt heel goed. Zeer goede inhoud, zeer praktisch toepasbaar. En de trainer (Wendy) was ook echt goed."
"Duidelijke training."
"Goede en duidelijke uitleg."
"Veel voorbeelden in de praktijk. Nuttig voor startende HACCP team leden."
"Voor bestaande leden van een team is het weliswaar een soort van opfriscursus, maar inhoudelijk was er wel heel veel herkenning met de training van 4 jaar geleden. inclusief de voorbeelden."

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact