Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op
Algemeen
Om als bedrijf de voedselkwaliteit en voedselveiligheid te garanderen, is een goede beheersing van de microbiologische aspecten natuurlijk cruciaal. Het inschatten van de microbiologische risico’s en het treffen van adequate beheersmaatregelen vereist de nodige kennis over micro-organismen en hun eigenschappen en levensvoorwaarden. Daarbij is ook kennis nodig om microbiologische analyses te beoordelen en te toetsen aan de eisen die in de wet- en regelgeving gesteld worden.
Deze training vereist de nodige voorkennis van micro-organismen, groeifactoren en beheersmaatregelen. Daarom bieden we onze e-learningmodule ‘Microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf’ ter voorbereiding aan. Bekijk uitgebreide beschrijving van deze online cursus.
Doel
Deze klassikale (online) training heeft als doel dat je in je werk meer grip krijgt op het beoordelen van de microbiologische analyses die je laat uitvoeren en hoe je de criteria die in de wet- en regelgeving aan voedingsmiddelenhygiëne gesteld worden juist interpreteert en toepast.
Voor wie?
Ben je medewerker of leidinggevende in een voedingsmiddelenbedrijf en wil je beter doorzien waar de microbiologische risico’s in het proces zitten, hoe je deze adequaat bemonstert en hoe je de resultaten correct interpreteert aan de hand van wetgeving? Dan is deze training voor jou bedoeld!
Onderwerpen
In deze training leer je:
- Wat de relatie is tussen micro-organismen en producten.
- Welke analyses je laat uitvoeren en hoe je de resultaten beoordeelt.
- Welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe je die criteria toepast.
- Hoe je vervolganalyses of verbeteringen kunt aanpakken.
Na afronding van de training krijg je een certificaat.
Inschrijven & data
Opleidingsniveau | MBO/HBO |
Tijdsduur | 1 dag |
Certificaat | Ja |
Prijs | € 650 excl. btw |
Talen | |
Locatie en data | 13 maart 2025 09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands 18 september 2025, 25 september 2025 13:00 - 17:00, Online, Nederlands |
Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!