Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie.

Online klassikaal

Algemeen

Om als bedrijf de voedselkwaliteit en voedselveiligheid te garanderen, is een goede beheersing van de microbiologische aspecten natuurlijk cruciaal. Het inschatten van de microbiologische risico’s en het treffen van adequate beheersmaatregelen vereist de nodige kennis over micro-organismen en hun eigenschappen en levensvoorwaarden. Daarbij is ook kennis nodig om microbiologische analyses te beoordelen en te toetsen aan de eisen die in de wet- en regelgeving gesteld worden.

Deze training vereist de nodige voorkennis van micro-organismen, groeifactoren en beheersmaatregelen. Daarom bieden we onze e-learningmodule ‘Microbiologie en het beheersen van besmetting en bederf’ ter voorbereiding aan. Bekijk uitgebreide beschrijving van deze online cursus.

Doel

Deze klassikale (online) training heeft als doel dat je in je werk meer grip krijgt op het beoordelen van de microbiologische analyses die je laat uitvoeren en hoe je de criteria die in de wet- en regelgeving aan voedingsmiddelenhygiëne gesteld worden juist interpreteert en toepast.

Voor wie?

Ben je medewerker of leidinggevende in een voedingsmiddelenbedrijf en wil je beter doorzien waar de microbiologische risico’s in het proces zitten, hoe je deze adequaat bemonstert en hoe je de resultaten correct interpreteert aan de hand van wetgeving? Dan is deze training voor jou bedoeld!

Onderwerpen

In deze training leer je:

  • Wat de relatie is tussen micro-organismen en producten.
  • Welke analyses je laat uitvoeren en hoe je de resultaten beoordeelt.
  • Welke wet- en regelgeving van toepassing is en hoe je die criteria toepast.
  • Hoe je vervolganalyses of verbeteringen kunt aanpakken.

Na afronding van de training krijg je een certificaat.

Inschrijven & data

Opleidingsniveau MBO/HBO
Tijdsduur 1 dag
Certificaat Ja
Prijs € 650 excl. btw
Talen
Locatie en data
13 maart 2025
09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands

18 september 2025, 25 september 2025
13:00 - 17:00, Online, Nederlands

Cursisten beoordelen deze
training met een 8,1

"Deskundigheid, goede en heldere uitleg en nuttige informatie. Professionele kennis van de trainer en de inhoud van de lesstof."
"Omdat het heel interessant was. Ik heb veel geleerd."
"Leuke basis training en handig om kennis op te doen of eventueel op te frissen. De online leeromgeving waar je voor de cursus de e-learning kon volgen. Een goede voorbereiding."
"Ik zou de training aanbevelen in het geval de deelnemer nog weinig tot geen microbiologische kennis heeft. In dat geval steek je, zeker in de online voorbereiding, veel kennis op. Bij meer ervaring in dit onderwerp heeft de training niet heel veel meerwaarde denk ik. Voor mij was dat niet erg, maar er zaten ook mensen bij die deze training misschien niet nodig hadden. Misschien is dit beter op de website te communiceren."
"Goede basis als je meer wil weten van microbiologie."
"Het is leerzaam. Ik vind de e-learning zelf meer leerzaam dan het interactieve gedeelte van de training. E-learning ziet er ook mooi uit. Het is wel mooi dat er ruimte is voor vragen en dat je van elkaar kan leren."
"Informatie was duidelijk; makkelijk om de kennis in de praktijk toe te passen."
"Geeft een duidelijk beeld wat er allemaal komt kijken bij het onderwerp microbiologie en hoe je dit kan aanpakken in de theorie en praktijk.."
"Theorie is in de e-learning al behandeld, training meer gericht op praktijk met ruimte voor eigen vragen/inbreng."
"Vanwege de praktische toepasbaarheid van het onderwerp en de manier waarop het werd uitgelegd. Ik vond dat heel duidelijk."
"Veel duidelijke informatie en werd goed ingegaan op specifieke leerdoelen van de cursisten(al viel een hele dag online training wel zwaar)."
"Zeer informatief en leerzaam."

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact