Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op
Algemeen
‘Bezint eer ge begint’ en ‘vertrouwen is goed, maar controleren is beter’
Natuurlijk moet apparatuur in de levensmiddelenindustrie zorgen voor eten dat van goede kwaliteit en veilig is. In deze training leer je een methodiek om tijdens aanschaf, installatie en ingebruikname van nieuwe apparatuur zeker te stellen dat aan die eisen wordt voldaan. Een methodiek die zich onder de noemer validatie in de farmaceutische industrie al heeft bewezen!
Deze werkwijze wordt nu via de term commissioning ook verplicht voor de houders van een IFS Food of BRCGS Food Safety certificaat: in de nieuwe versie (8) van de IFS food standaard wordt de al bestaande vereiste aangescherpt tot een verplichting tot validatie, en in versie 9- BRCGS Food Safety standaard wordt voor het eerst de vereiste van commissioning geïntroduceerd.
Welke naam je het ook geeft, de werkwijze laat zich kort samenvatten met twee uitdrukkingen: ‘bezint eer ge begint’ en ‘vertrouwen is goed, maar controleren is beter’, met als doel om zo vroeg mogelijk tijdens het project van aanschaf, installatie en inbedrijfstelling eventuele tekortkomingen van de nieuwe apparatuur op het gebied van voedselveiligheid, productkwaliteit, wetgeving of klanteisen te ontdekken en te verhelpen.
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het opzetten van nieuwe productielijnen. Denk aan:
- QA-managers en -medewerkers
- Projectleiders en- medewerkers
- Validatie-engineers
- Inkopers van apparatuur
Doel
Het doel van deze training is om je een methodiek aan te leren die ervoor zorgt dat op een gestructureerde en gedocumenteerde wijze tijdens het gehele proces van ontwerpen (of aanschaf), installeren en in gebruik nemen van nieuwe levensmiddelenapparatuur controles worden uitgevoerd op het gebied van voedselveiligheid, productkwaliteit, wetgeving en klanteisen. Want als je hierop pas bij de eerste commerciële productie controleert, is het meestal moeilijk (en duur) of soms zelfs niet mogelijk om geconstateerde gebreken nog geheel te herstellen.
Onderwerpen
Tijdens training komen de volgende werkwijzen aan bod voor:
- Het opstellen van eisen waaraan nieuwe apparatuur moet voldoen
- Het controleren van het ontwerp of aanbieding
- Het bedenken van de uit te voeren controles tijdens de inbedrijfstelling
Daarnaast zullen we de methodiek voor opstellen en gebruik van alle bijbehorende documenten behandelen. En – niet onbelangrijk – ook de rolverdeling tijdens het gehele realisatieproces. Zowel de rollen binnen het bedrijf, maar ook de taken van de leverancier. Want de validatie van inbedrijfstelling doe je met een team!
Inschrijven
Opleidingsniveau | Gevorderd |
Tijdsduur | 1 dag |
Certificaat | Ja |
Prijs | € 690 excl. btw |
Talen | |
Locatie en data | 21 november 2024 09:00, Bunnik, Nederlands 17 juni 2025 09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands 11 november 2025 09:00 - 17:00, Bunnik, Nederlands |
Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!