Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

BRCGS Packaging Materials versie 7 verplicht vanaf 28 april 2025

Afgelopen oktober is versie 7 van de standaard BRCGS Packaging Materials gepubliceerd. Vanaf 28 april 2025 worden de audits volgens deze versie afgenomen.

Wat houdt BRCGS Packaging Materials in?

BRCGS Packaging Materials is ontworpen voor bedrijven die verpakkingen leveren aan voedselproducenten. Naast deze producenten van voedselverpakkingen wordt de standaard ook gebruikt door producenten van verpakkingen voor alle toepassingen in alle lagen van de toeleveringsketen (zoals cosmetica, farmaceutische bedrijven en voor eenmalig te gebruiken producten, zoals servetten). De standaard wordt wereldwijd erkend door merkeigenaren, retailers, leveranciers, handelaars, voedselservicebedrijven en fabrikanten.

De standaard ondersteunt bij:

  • operationele productie van veilige verpakkingsmaterialen en gerelateerde producten;
  • beheren van productkwaliteit en voldoen aan de eisen van klanten;
  • voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de bescherming van de consument/gebruiker.

Wat zijn de wijzigingen in versie 7?

  • Ontwikkelen van een productveiligheidscultuur op de gecertificeerde locatie.
  • Wijzigingen wat betreft de gevarenanalyse en risicobeoordeling in lijn met de Codex Alimentarius-richtlijnen.
  • Auditopties: mogelijkheid voor gecombineerde audits met andere standaarden (zowel on-site als remote).
  • Wijziging in scope: certificering van eenmalig te gebruiken producten die veel worden gebruikt in de voedselservice-sectoren, mits ze hetzelfde productieproces delen als verpakkingsmaterialen.
  • Wijzingen in commitment van het management, continue verbetering en in managementrapportage.
  • Verbeterde leveranciersmonitoring en traceerbaarheid.
  • Aanpassing aan locatie-eisen en omgevingsmonitoring.

Hulp nodig met de implementatie van de BRCGS standaard?

Neem contact met ons op via info@precongroup.com, bel NL +31 (0)30 65 66 010 of BE +32 (0)11 26 99 07 voor meer informatie. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.