Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.
Onlangs publiceerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het concept ‘Handboek Levensmiddelenmicrobiologie’. Dit handboek gaat binnenkort informatieblad 85 vervangen.
De NVWA heeft besloten om Informatieblad 85 te actualiseren en te hernoemen naar een handboek. Het handboek is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven die voedsel verwerken, produceren en distribueren ter verduidelijking van de wettelijke verplichtingen in relatie tot levensmiddelenmicrobiologie.
De inhoud geeft toelichting op een aantal teksten uit de Europese Verordening (EG) Nr. 2073/2005. Deze verordening gaat over de microbiologische criteria voor levensmiddelen die gelden in verschillende stadia van levensmiddelenproductie en -handel. Deze criteria zijn met name bedoeld om de consument te beschermen ten aanzien van voedselveiligheidsrisico’s van microbiologische oorsprong.
Afgelopen 15 november 2024 is de conceptversie van het ‘Handboek Levensmiddelenmicrobiologie’ gepubliceerd door de NVWA.
Als je een retailer, fabrikant, voedingsmiddelenproducent of andere gebruiker bent kun je reageren op het concept-handboek. Dit kan uiterlijk tot 31 december 2024. Het handboek wordt in de loop van 2025 definitief gepubliceerd.
Het concept handboek en meer informatie is beschikbaar via deze link: Handboek Levensmiddelenmicrobiologie | Publicatie | NVWA
Meer weten over het handboek en wat dit betekent voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor een uitgebreide uitleg via info@precongroup.com, NL +31 (0)30 65 66 010 of BE +32 (0)11 26 99 07.
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.